Events
 
 
 
enbgdeitru
enbgdeitru

Ролята на практическото обучение за реализацията на кадри в туристическата индустрия

За управляващите е изгодно да представят, че причината за днешните протести на хотелиери и ресторантьори е наредба 18. Така те косвено внушават на обществото, че  едни некоректни бизнесмени се борят да остане статуквото с цел укриване на доходи.

Какви, според мен, са проблемите:

  • Първият и най-голям проблем е високата ставка на ДДС. Това оскъпява цените на услугите до такава степен, че те стават непоносими за клиентите съобразно българския стандарт.
  • Самата наредба не вниква в същността и технологията на бизнеса. Ресторантьорството не е обикновена търговия, а специфично производство. Самата преработка на храната е сравнително по-сложен процес, в който има фири и загуби, които варират в определени граници.
  • Въвеждането на самата система допълнително не само затруднява дейността на обекта, но го обременява. „Според НАП разходите на малък търговец за година според новите изисквания ще са между 120 и 240 лв. Но всъщност разходите могат да достигнат грубо до 1600 лв. инвестиция. И дава пример с оферта от фирма за софтуер за управление на продажбите в търговския обект (СУПТО): 288 лв. за лиценз, 240 за тъй наречения "безплатен SQL сървър", 240 за архивиране, 84 за попълване на данните, около 300 за инсталация, около 500 за поддръжка – това прави около 1600, плюс 1200 за всяка следваща година, като тук не се включват непредвидени разходи, подмяна на техниката, обучение на персонала и хонорар за IT специалист, ако има проблем.“

Цялата статия прочетете ТУК:

На заседанието на работната група на ОЧИС по въпросите на сътрудничеството в културата и туризма, Vladimir Bakanov и Желязко Атанасов представихa направеното до сега по проектa Черноморска Кухня - Black Sea Cuisine.

Естествен антибиотик, силно антивирусно действие

Who's Online

We have 58 guests and no members online