Как да направим хотелския сайт GREAT AGAIN? - Част II
 
 
 
enbgdeitru
enbgdeitru

Как да направим хотелския сайт GREAT AGAIN? - Част II

Хотел Хотел

Продължение...

4. Модул за резервации

Модулът за резервации е най-важният елемент от хотелския сайт, заедно с адекватно представяне на всички канали за комуникация - телефони, мейл адреси, Вайбър, Месинджър, Whatsapp. Тези канали обаче трябва да бъдат обслужвани 24/7. По възможност отговаряйте веднага, щом можете. Вашите клиенти дори очакват незабавен отговор. Повече за комуникациите ще има в съответния раздел.

 

Тук нещата се разделят на две:

  • Локален модул за резервации от типа „заявка - потвърждение“
  • Модул, предлаган за вграждане от трета страна.

Модули за вграждане, уеб базирани:

Локален модул

Локалният модул представлява мейл форма с повече полета, като дата на пристигане, дата на заминаване, вид стая, брой туристи - може да се направи всичко, което ще ви помогне при прецизирането на резервацията. Ако имате свободни стаи за желаните дати - чудесно. Ако нямате, влизате в диалог с клиентите, за да им предложите алтернатива. Локалният модул си има своите предимства - всичко зависи само от вас, контактувате директно с потенциалните клиенти, като можете да им предлагате промоции и прочие.

Локалният модул предполага множество ангажименти: предоставяне на отговор, проверка на заетостта, предлагане на алтернативни дати при липса на наличност. Тук можете да създадете по-неформални отношения с потенциалните си клиенти, а това се приветства от представителите на поколенията Z, Y (Милениали) и X. Кратко разяснение относно поколенията:

 - Поколение Z – 9% от населението на страната, хора, родени между 1996 и 2009;
- Поколение Y (известно още като милениал), 20% от населението, родени в периода 1980-1995;
- Поколение X, 22%, родени между 1965 и 1979;

И на последно, но не и по значимост - при реализиране на резервации си спестявате комисионните, които дължите на Онлайн пътническите агенции (ОТА).

Освен това клиентите ви могат да разчитат на по-улеснен процес на анулация, а това ви носи отлична репутация. Опитайте се да анулирате резервация, направена в Booking.com, Expedia.com, Agoda и прочие. Ще ви откажат да си търсите възможност за анулация още на първия час. А вие, като собственици на хотел, който държи да си запази клиентите, ще прибегнете до много по-гъвкава политика за анулации, нали така?

 

Уеб-базирани модули

Каква е ситуацията с уеб-базираните модули? Най-различна по отношение на цената, сравнително еднаква като предлагане. Споменатите модули по-горе не са единствените, разбира се, но с тях имам опит.

Цената на LittleHotelier в момента е 109 долара на месец без данък. Тя включва, освен доста добър модул за резервации, който се вгражда в сайта ви, връзка с множество канали за резервации като Booking, Expedia, Airbnb и други. Повече за това може да се прочете на сайта на LittleHotelier. Компанията е австралийска, имат локализация на много езици, но не и на български.

KWHotel е полска компания, работеща в сферата на хотелските резервации. Техният модул за интегриране в момента е с цена 68.60 евро годишно. Това е най-обикновената услуга, предназначена за 1 компютър. Има, разбира се, много екстри, които са платени. Локализация - без български, разбира се.

Reseliva е турска компания, която е създала чудесен продукт. Тяхната цена е 3% от всяка реализирана резервация - нещо да кажете?

 

Какво предлага Reseliva? Много, за тази цена. Освен Booking Engine, в тази цена влизат мобилен сайт, Фейсбук апликация за резервации от Фейсбук страницата на хотела, интеграция с TripAdvisor - там се плаща комисионна на TripAdvisor, но пък имате достъп до огромния пазар на платформата. Разбира се, Reseliva предлагат и екстри, срещу заплащане, като Channel Management. Локализация - в сайта не, но пък в контролния панел, където нанасяте данните на хотела си, може да се използва български.

Предимствата на уеб-базираните модули?

Хотелът ви влиза в играта на „големите момчета“. Имайте предвид обаче, че ви предстои доста предварителна работа - въвеждане на данни за хотела, описание на стаи, удобства, въвеждане на цени, определяне на намаления и промоции и прочие. За разлика от локалния модул уеб-базираните приложения изискват изграждане фактически на още един сайт.

Уеб-базираният модел на Reseliva се използва на два от сайтовете, изградени от мен - Хотел Маринър'с в Слънчев бряг (https://www.hotelmariner.com) и Хотел Феникс в Лозенец (https://www.hotelfeniks.com).

Всеки, който се интересува от информация от първа ръка, може да се свърже с хотелите.

Read 252 times

Естествен антибиотик, силно антивирусно действие

Who's Online

We have 64 guests and no members online